Читати про Гурманські аромати в парфумерії на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Гурманські аромати в парфумерії

18 января 2019
Гурманські аромати в парфумерії
#Обзори

Гурманські аромати в парфумерії

Ще років 30 тому важко було собі уявити парфум з яскраво вираженим кондитерським, шоколадним, карамельним запахом. Офіційно історія «смачних» духів почалася з аромату Angel (1992 року випуску), куди парфумери Ів де Шіріс і Олів'є Креспо додали нотки ягід, шоколаду, цукрової вати, карамелі і меду. Що й казати - світ здивувався: адже це парфумерне відкриття було таким простим і геніальним: ми любимо, як пахнуть шоколад, полуниця, вишневий сироп, персики, апельсини. Так чому б не пахнуть цими чарівними природними парфумами?

До гурманським ароматів в першу чергу відносяться десертні аромати. Це яскраві, теплі, смачні і дуже апетитні запахи, які підвищують апетит. Можна сказати, що це аромат, який хочеться з'їсти. Однак сьогодні гурманське сімейство ароматів настільки розширилося, що крім кондитерських запахів сюди стали входити і інші. У гурманської парфумерії можна виділити кілька напрямків. В першу чергу це найочевидніші класичні ноти парфуму - ваніль, шоколад, карамель. До другої групи можна віднести фруктові - це переважно екзотичні і солодкі фрукти. Нарешті, до третьої групи відносять спеції, але також не всі, а ті, які асоціюються з солодощами, зі східними прянощами.

Психологи, парфумери, вчені-фізіологи і ароматерапевти спеціально вивчали, які запахи найкраще впливають на людину - виявилося, що саме фруктово-кондитерські. Вони зменшують вміст в крові людини гормону кортизолу, який виробляється при стресі, і одночасно стимулюють вироблення гормону щастя ендорфіну. Можна припустити, що запахи солодощів та фруктів-ягід, які ми особливо любили в дитинстві, відсилають несвідоме до самих приємних спогадів про безтурботне щастя.

А зараз, ми познайомимо Вас з нашої підбіркою гурманських ароматів в колекції ESSE


ESSE 32 - La Petite Robe Noir Intense Guerlain

La Petite Robe Noir Intense виділяється в групі гурманських квіткових фруктових надзвичайної романтичністю і чарівністю. Парфумери Guerlain порадували шанувальниць появою цього аромату в 2016 році. Вони наповнили його безліччю кисло-солодких, терпких, пряних, деревних, гурманських відтінків.
Завдяки високій майстерності парфумерів, багатокомпонентна композиція зберегла легкість і ніжність. З'єдналися воєдино ноти перетворилися в струнку багатоголосу симфонію. Аромат наповнений шармом і чарівністю. Він то злітає вгору, фонтанує яскравими райдужними бризками, то затихає в блаженстві. Початковий акорд - протяжний і багатогранний. У ньому відчувається сухувата солодкість, ягідна терпка кислинка і теплі квіткові відтінки. В середині звучання La Petite Robe Noir Intense стає прохолодним і ніжним, а до завершення набуває глибину, гіпнотизує мускусно-сандалової вуаллю.

 Верхні ноти: чорниця, солодка вата, червоні ягоди
Ноти серця: болгарська троянда, жасмин
Базові ноти: пачулі, сандал, ваніль

ESSE 35 - Valentina Pink Eau de Parfum Valentino

Valentina Pink для жінок - ароматична новинка 2015 роки від Valentino. Це парфум з групи квіткових фруктових з яскравим гурманським завершенням. Він гучний, соковитий, веселий, з виразними переливами. Початок - кисло-солодко ягідний, злегка епатуюча несподіваною появою традиційної для бази мускусної ноти. Незвичне поєднання швидко стає цілісним і гармонійним. Завдяки мускусу, аромат змінюється, грає полуничною солодкістю, єжевичною терпкістю, свіжою кислинкою. У «серці» Valentina Pink - ніжне квіткове тепло троянди і півонії. Вони звучать в одній тональності, сплітаються і підкреслюють відтінки один одного. Завершальний акорд складається з амбри, кашемірового дерева і праліне. Він залишає м'який хвилеподібний шлейф і солодко-ніжний післясмак.

Верхні ноти: ожина, полуниця, мускус
Ноти серця: травнева троянда, півонія, троянда
Базові ноти: праліне, амбра, кашемірове дерево

ESSE 36 - The Scent for her Hugo Boss

Одна з недавніх знахідок Hugo Boss - елегантний і сучасний The Scent for her. Він органічно вплітається в будь-який образ, підкреслюючи жіночність і романтичність власниці. Аромат відрізняє струнка мінімалістичний піраміда. В її верхівці - витончена біла фрезія і теплий соковитий персик. Фруктова нота домінує, але не заглушає тонкі і чисті квіткові тони. Фрезія привносить свіжість і підкреслює тепло персика тонким пряним штрихом. У «серці» виконує соло екзотичний османтус. У гордій самоті він безперешкодно розкриває багатство своїх ароматичних відтінків: від бархатистого пудровий до дорого шкіряного, від ніжного фруктового до свіжо-терпкого чайного. На завершення The Scent for her, як кашеміровою шаллю, обволікає затишним теплом какао. Ця гурманська нота має достатню стійкість і різноманітністю, щоб створити унікальний за звучанням люксовий шлейф.

 Верхні ноти: біла фрезія, персик
Ноти серця: османтус
Базові ноти: какао

ESSE 37 - L.12.12 pour Elle Sparkling Lacoste

Надихаючий і нескінченно ніжний L.12.12 pour Elle Sparkling - аромат гарного настрою, веселощів, безтурботного життя. Цей парфум із сучасною лаконічною пірамідою і трендовими гурманськими солодкими нотами представлений модним будинком Lacoste в 2015 році.
Він свіжий, спочатку злегка різкуватий. Солодку свіжість дарують соковитий мандарин і стигле червоне яблуко. В їх звучання гармонійно вплітаються спеції. Немов здалеку чується тонка терпко-кисла нота ожини, що контрастує з провідним акордом. Вона непомітно зливається з прохолодою конвалії в ноті серця і затихає в карамельних відтінках цукрової вати і тістечка macaroons. База - затишна, вишукана, чуттєва і безневинна одночасно. У ній гладкому тлі благородної кашемірової деревини грає мускус, збалансований солодкуватим ветивером і глибоким пачулі.

Верхні ноти: ожина, червоне яблуко, мандарин, спеції
Ноти серця: тістечко макарун, цукрова вата
Базові ноти: кашемірове дерево, мускус

ESSE 39 - Nina Ricci Luna

З першого акорду Luna Les Belles de Ricci зачаровує чистотою і ніжністю апельсинового цвіту. Як казкова лісова фея, він вабить терпкуватим солодкістю розігрітих на сонці лісових ягід. Серцева нота - безсмертник і карамель - підсушує аромат, робить його більш дзвінким і тонким. У базі гіркувата карамельна солодкість стає ніжніше і м'якше. Її змінює мадагаскарська ваніль. Спочатку вона зливається з сандалом і надає базовій ноті благородні деревні відтінки. У шлейфі ваніль безсоромно показує свій неприборканий характер, накочуючись неосяжними солодко-пряними хвилями.

Верхні ноти: лісові ягоди, апельсиновий колір
Ноти серця: карамель, груша, безсмертник, жасмин
Базові ноти: сандал, лакричник, білий мускус






Iнші публікації

Аромати Зимової Чарівності: Огляд Популярних Ароматів для Новорічного Сезону
15.12.2023 Аромати Зимової Чарівності: Огляд Популярних Ароматів для Новорічного Сезону Зимовий сезон – це час, коли аромати стають особливо важливими, нагадуючи про святковий настрій та ...
Найпопулярніші аромати в наливній парфумерії
01.02.2022 Найпопулярніші аромати в наливній парфумерії Аромат – це незриме, але необхідне доповнення образу кожної людини. Але мало кому хочеться ...
Зимові аромати для дому
27.12.2021 Зимові аромати для дому Щоб не допустити тужливого настрою через холодну погоду за вікном, варто лише додати святкової та ...

НОВІ АРОМАТИ ESSE!