Читати про Столиця парфумерного мистецтва на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Столиця парфумерного мистецтва

17 августа 2017
Столиця парфумерного мистецтва
#Статті

Столиця парфумерного мистецтва

Складно уявити життя сучасної людини без парфумерії. Великий внесок у розвиток цієї сфери внесло французьке місто Грасс, яке цілком заслужено вважається світовою парфумерною столицею. З розвитком людства розвивалося і ароматне мистецтво.

Парфумерна історія цього міста почалася зовсім неароматно. Спочатку парфумованою водою тут обробляли вироби зі шкіри, щоб перебити неприємний запах, який наповнював місто. Таким чином тут зародилося парфумерне мистецтво, а Грасс заслужив право називатися столицею ароматів. Це місто вражало багатством своїх садів, які виступали в ролі сировини для виготовлення ароматів. В повітрі тут витають чарівні запахи: у червні тут пахнуть поля троянди і лаванди, в березні пахне мімоза, а серпень - це час жасмину.

До початку ХХ століття в Грассі функціонувало вже 3 заводи, які експортували парфумерні вироби в усі країни світу. Парфумерію тут виробляють донині.

Долина Грасс - це унікальна колекція рідкісних рослин. Тут вирощують лаванду, мирт, жасмин, апельсиновий цвіт, дику мімозу, троянду Сентіфолію. Остання найцінніша. Привезена вона була з хрестових походів. Її унікальність полягає в відсутності стебла і росте вона тільки в цьому місці. Добути ефірне масло з неї досить трудомісткий процес. Щоб отримати 1 кг масла потрібно зібрати 10 тонн пелюсток.
Зараз Грасс - це спокійне місце, столиця ароматів, затишна Франція з вражаючою історією. Тож не дивно, що тут знаходиться відомий музей парфумерії. Його гості можуть не тільки дізнатися історію парфумерії, але понюхати різні інгредієнти парфумів. А на деяких фабриках створити свої власні унікальні духи.

Також в Грассі парфумерна династія Фюрре створює висококласні аромати для одного зі світових лідерів з виробництва наливної парфумерії, компанії Reni. Тепер вона представлена ​​і на українському ринку. Ознайомитися з продукцією цієї фірми Ви можете на сайті reni.ua.

Iнші публікації

Увага! Нові кришки для парфумерії
09.04.2024 Увага! Нові кришки для парфумерії Шановні клієнти, зверніть увагу: з метою запобігання будь-яким можливим непорозумінням – ...
Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів
01.03.2024 Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів Аромат — не просто запах, а й спосіб розповісти про себе, донести про свій настрій або навіть ...
Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи
19.02.2024 Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їхні альтернативи У світі парфумерії щосезону є ...

Знову в наявності!