Читати про Незвичайні інгредієнти парфумерії на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Незвичайні інгредієнти парфумерії

22 ноября 2019
Незвичайні інгредієнти парфумерії
#Статті

Незвичайні інгредієнти парфумерії

Всі ми дуже ретельно підхідимо до вибору улюблених парфумів, розглядаємо піраміду аромату, вивчаємо ноти. Всі ми знаємо, як пахне троянда, ну або лимон. Але, деякі складові до того, як потрапити до складу парфумів, пахнуть огидно. А деякі простій людині, яка НЕ захоплюється парфумерією здадуться дивними і несподіваними. Про деяких таких інгредієнтів і піде мова.

Костус - багаторічна тропічна трав'яниста рослина, що досягає у висоту двох метрів. У нього пряме і товсте кореневище, численні квіти. У Костусєв арабського або індійського бувають білі квіти, а у сирійського - чорні. Стовбур рослини - спіралевидні. Ефірні олії містяться в корені Костусєв.
Аромат: в невеликій концентрації (особливо в поєднанні з нотами деревини та зелені) нагадує суміш нот ветівера і фіалки.
У високих концентраціях - запах Костусєв гарячий, анималистический, темний схожий на ... запах мокрої собачої шерсті, при цьому він неймовірно сильний. У поєднанні з іншими інгредієнтами тваринного походження він утворює аромат незрілих кавунів і ірисів.

Боби тонка - це літературна назва плодів екзотичного дерева діптерікс з сімейства бобових. Росте воно в тропіках Південної Америки, в Болівії, Бразилії, Гайані, Перу і Венесуелі. Найбільш цінним є речовина, яку отримують з них - кумарин. Через смак, що нагадує ваніль, боби тонка застосовують як дешевий замінник справжньої ванілі. У Голландії, наприклад, це популярний засіб для відлякування молі.
Аромат бобів багатогранний, складний, солодкий і теплий. Насіння має приємний димний солодко-гіркуватий аромат, з нотами кава, ванілі, кориці і гвоздики.

Індол - дуже незвичайна речовина, вперше отримане з індійського барвника індиго. Він є засновником цілого класу природних сполук. У природному вигляді міститься в кам'яновугільній смолі, а також в маслах деяких рослин і фруктів. Найбільш відомим джерелом індолу є жасмин. Саме тому часто аромат цієї квітки описують як трохи «індольного».
У чистому вигляді індол дійсно має неприємний запах, а ось в розбавленому стані він володіє тонким і солодкуватим жасминовим запахом. Деякі вловлюють в його ароматі чорнильні нотки. Ноти індолу в парфумерії досить рідко зустрічаються, так як деякі парфумери не ризикують експериментувати з ними. Духи з нотами індолу підійдуть не кожному, тому перш ніж вибирати такий аромат, варто познайомитися з ним ближче.

Опопанакс - дерево, житель тропіків, батьківщина і основне місце проростання Східна Африка. Між корою і стовбуром знаходиться смола, яку отримують, роблячи надрізи на дереві. Сира смола застигає у вигляді червоно-коричневих крапель, що володіють солодкувато-деревним ароматом.
Запах опопанакса нагадує селеру з твариною відтінком, що характеризується іноді як "смердючий". Дикий відтінок опопанакса присутній часто в фруктових, пряних, лісових або східних ароматах. Використовується як віддушка і фіксатор у парфумерії високого класу.

Iнші публікації

Увага! Нові кришки для парфумерії
09.04.2024 Увага! Нові кришки для парфумерії Шановні клієнти, зверніть увагу: з метою запобігання будь-яким можливим непорозумінням – ...
Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів
01.03.2024 Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів Аромат — не просто запах, а й спосіб розповісти про себе, донести про свій настрій або навіть ...
Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи
19.02.2024 Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їхні альтернативи У світі парфумерії щосезону є ...

Новинки парфумерії вже тут!