Читати про Міфи парфумерії на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Міфи парфумерії

23 июля 2021
Міфи парфумерії
#Статті
Міф 1 - ЯКІСНІ ДУХИ НЕОДМІННО СТІЙКІ
До якості аромату стійкість відношення не має. Кожна парфумерна композиція складається з компонентів, що випаровуються з різною швидкістю. Тому якщо парфумер створив чарівний аромат, однак використовував в ньому переважно леткі речовини, то особливої ​​стійкості чекати не треба. Хоча це не говорить про те, що аромат неякісний. Для того щоб аромат був більш стійким, використовують такі речовини, як мускус, амбра, дерево, різні смоли. Але додавання цих компонентів робить композицію зовсім іншою: вона втрачає легкість. Тому якщо ви хочете стійкий парфум, то варто зупинити свій вибір на східних, деревних, мускусних ароматах. А ось легкі квіткові, фруктові, цитрусові і акватичні не підійдуть: вони не будуть триматися на шкірі цілодобово.
Міф 2 - ЧИМ НАТУРАЛЬНІШИЙ АРОМАТ, ТИМ КРАЩЕ
Найуспішнішою пропорцією вважається співвідношення синтетичних та натуральних компонентів в проміжку від 70% до 30% до 80% до 20%. При цьому 100% синтетична композиція може сміливо називатися парфумом, а ось 100% натуральна - з великою натяжкою, тому що це просто суміш масел. І так, натуральність ніяк не пов'язана зі стійкістю - перевірити це можна, нанісши на шкіру трохи ефірного масла, випарується воно досить швидко.
Міф 3 - ЯКЩО Я НЕ ВІДЧУВАЮ АРОМАТУ НА СОБІ, ЗНАЧИТЬ ВІН МЕНІ 100% ПІДХОДИТЬ
Мета аромату в тому, щоб самій / самому відчувати його від себе і отримувати від цього задоволення. Якщо ви перестали відчувати на собі парфум, це означає, що ви до нього принюхалися або він з вас злетів, тільки і всього.
Міф 4 - Є СПЕЦІАЛЬНА ТЕХНОЛОГІЯ НАНЕСЕННЯ АРОМАТІВ:
Кажуть, мов не можна розтирати парфум, потрібно наносити тільки на шкіру і ні в якому разі не можна наносити на волосся.
Ні це не так. Аромат наносять туди, куди хочеться його нанести. На зап'ястя, за вуха, в декольте, на згини ліктів і так далі. Жоден парфум не в змозі висушити ваші волосся і зіпсувати їх - лак або пінка, які несуть в собі, куди більшу загрозу для волосся. Єдине, що можна порекомендувати в якості техніки нанесення - якщо хочете більший шлейф, входьте в хмару аромату, адже чим вище площа випаровування, тим воно активніше. І не захоплюйтеся кількістю - пари-трійки пшиків досить, щоб аромат відчували, і ви і навколишні.
Міф 5 - НЮХАТИ КАВУ ПРИ ВИБОРІ ДУХІВ
Існує міф, що після прослуховування духів, щоб послухати нові, потрібно понюхати кавові зерна - це перебиває аромат минулих духів. Але виявляється, кавові зерна не можуть перебити запах парфумів. Насправді запах кави тільки заплутує нюх. Ви не зможете розрізнити базові ноти, що визначають характер парфуму. Будуть чутні тільки верхні ноти. Щоб освіжити нюх найправильніше пити будь-яку рідину, це може бути вода або чай. Молекули від духів осідають на рецепторах носовій порожнині, і рідина прекрасно їх змиє.

Iнші публікації

Увага! Нові кришки для парфумерії
09.04.2024 Увага! Нові кришки для парфумерії Шановні клієнти, зверніть увагу: з метою запобігання будь-яким можливим непорозумінням – ...
Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів
01.03.2024 Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів Аромат — не просто запах, а й спосіб розповісти про себе, донести про свій настрій або навіть ...
Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи
19.02.2024 Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їхні альтернативи У світі парфумерії щосезону є ...

Новинки парфумерії вже тут!