Читати про Класифікація парфумерії на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Класифікація парфумерії

09 марта 2016
Класифікація парфумерії
#Статті
При виборі парфуму ми часто задаємося питанням, до якого класу парфумерії вона відноситься. Мало хто знає, що від концентрації парфуму залежить її клас. Кожен свідомий покупець парфумерії повинен розбиратися в класифікації парфумерії та вміти відрізнити туалетну воду від одеколону або запашної води. Так, parfumer.ua вирішив допомогти розібратися в цьому своїм клієнтам.

Найскладнішим класом в парфумерії вважаються духи. Вони мають найбільший рівень концентрації, найчастіше близько 25%, виходячи з цього, вважаються найдорожчими і мають найстійкіший запах. У кожній країні класифікація парфумерії відрізняється в залежності від кількості в ній спирту, запашних речовин і, звичайно ж, стійкості запаху. Наприклад, в Європі концентрованими духами називають парфум, який містить 20% концентрату парфумерної композиції, до 90% спирту і стійкістю до 7 годин. Для прикладу, в Україні прийнято вважати концентрованими духами парфум, який містить 55% спирту і 30% концентрату парфумерної композиції, а також стійкість аромату вказана як не менш 60 годин.

Чому стійкість парфумерії значно відрізняється по відношенню до Європейським та Українським стандартам?
Все через те, що в Європі і Україні різний спосіб вимірювання стійкості аромату. В Європі це відбувається за допомогою розпилення аромату на блотер, а в Україні зануренням безпосередньо в сам аромат. Таким чином, ми повинні розуміти, що аромат тримається довше, в незалежності від його якості, якщо його занурити в рідину, а не нанести розпилювачем.

Ще одним різновидом парфумерії є парфумована вода (туалетний парфум).
Концентрація ароматичних масел в цьому класі до 13%. Туалетні парфуми завжди вважалися найбільш оптимальним варіантом парфуму по співвідношенню ціна-якість, а також цілком гідною альтернативою духам. Тривалість стійкості парфумованої води - 3-4 години. Так, в Україні парфумовоною водою вважається парфум, що містить не менше 8% запашних речовин, 75% спирту і має стійкість аромату до 50 годин.

Існує, також таке поняття, як туалетна вода. Даний клас парфуму містить до 10% екстракту композиції. Туалетна вода - найпопулярніший вид парфумерної продукції, тому що не має сильного запаху, що дозволяє використовувати її протягом усього дня. Тривалість стійкості туалетної води - 2 години. В Україні туалетною водою вважається парфум, який містить всього 4% екстракту і має стійкість аромату до 40 годин.

І найпростіший вид парфумерії - одеколон. Одеколон швидше застаріле поняття, по суті використовується сьогодні як еквівалент чоловічої туалетної води. У широкому сенсі одеколон - це парфум, який містить найнижчий відсоток концентрації запашних речовин - 3-5%. В Україні прийнято вважати одеколоном парфум, що містить всього 1,5% запашних речовин і стійкістю 24 години.

Це, напевно, чотири найосновніші класи парфумерії. Уміння розбиратися в них дасть вам можливість придбати саме той парфум, який найкраще розкриє вашу індивідуальність і дозволить насолодитися всією повнотою аромату.

Iнші публікації

Увага! Нові кришки для парфумерії
09.04.2024 Увага! Нові кришки для парфумерії Шановні клієнти, зверніть увагу: з метою запобігання будь-яким можливим непорозумінням – ...
Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів
01.03.2024 Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів Аромат — не просто запах, а й спосіб розповісти про себе, донести про свій настрій або навіть ...
Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи
19.02.2024 Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їхні альтернативи У світі парфумерії щосезону є ...

Новинки парфумерії вже тут!