Читати про Цікаві факти про парфумерію на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Цікаві факти про парфумерію

23 ноября 2015
Цікаві факти про парфумерію
#Статті

Цікаві факти про парфумерію

Perfumer.ua пропонує вам познайомитися з самими цікавими 10 фактами зі світу парфумерії.

1 Факт - Перша парфумерна фабрика

Для початку хотілося б розповісти про витоки - про найпершу в світі парфумерну фабрику. У 1608 році в монастирі Санта Марія Новела, у Флоренції, була створена перша в світі фабрика з виробництва парфумів. Вона стала такою відомою за рахунок покровительства багатьох князів і герцогів, та навіть самого Папи Римського.

2 Факт - Кожна жінка мріє пахнути на мільйон, але які ж духи прийнято вважати найдорожчими у світі?

Найдорожчим ароматом в історії парфумерії вважаю – Clive Christian´s Imperial Majestyта Joy от Patou.

Clive Christian´s Imperial Majesty вартість даного аромату творці оцінили в 215 000 $ за один флакон. Для продажу духи розлили в не менш витончені флакони, які виготовили з кришталю з діамантом на кришці і золотою фольгою на шийці флакона. Всього власниками даного скарбу виявили бажання стати 10 чоловік.

Joy от Patou аромат створений в 1930 році. Patou вирішили створити втішний подарунок багатому населенню у цей нелегкий для них час. До складу аромату увійшли одні з найдорожчих, за рахунок свого неперевершеної якості, інгредієнти. Анрі Альмерас, парфумер, який виготовляв цей аромат, взяв для його створення 28 дюжин болгарських троянд і аж 10 400 жасмину і це все лише для унції такого парфуму. Саме це і принесло Joy звання одних з найдорожчих парфумів у світі.

3 Факт - Заповідник для духів

Перший у світі заповідник для духів був заснований у 1990 році і носить назву Осмотека. Ця чудова ідея прийшла в голову Жану Керлео, одному з парфумерів знаменитої фабрики з виробництва парфумерії – Patou. На сьогоднішній день колекція даного заповідника нараховує понад 1 800 зразків духів.

4 Факт - Найчастіше жіночі парфуми ділять на «запахи для брюнеток», «запахи для блондинок» і «запахи для рудих»

Все дуже легко пояснюється: завдяки тому, що шкіра жінок з різним кольором волосся відрізняється за властивостями. Так, шкіра блондинок вважається сухішою і краще тримає запахи, ніж шкіра брюнеток або рудих жінок.

5 Факт - На що йшли дівчата, заради привабливого запаху?

Для того щоб пахнути прекрасним ароматом жасмину багато дівчат в Стародавній Греції укладали в свої зачіски невеликі мішечки з екстрактом жасмину та козячим жиром, який незабаром танув на сонці і сповзав на обличчя, шию і плечі надаючи їм запах

6 Факт - Як одеколон став парфумерією?

Французький імператор Наполеон Бонапарт свого часу заборонив всім фармацевтам приховувати рецепти свого зілля, вони не розгубилися і оголосили, що одеколони більше не ліки, а парфумерія.

7 Факт - Завдяки чому чоловіки користувалися успіхом у жінок?

Даний факт можна розглянути на прикладі одного американського письменника Герберта Уеллса. Цей чоловік був не надто привабливим за зовнішністю, але всупереч цьому користувався великим успіхом у дам. Багато його заздрісників цікавилися у його шанувальниць чим він їх так приваблював і одного разу жінка відповіла: "Він же так пахне медом".

8 Факт - Як відрізняються аромати в різних формах?

Багато говорять про те, що парфумерна вода, парфуми і туалетна вода мають різні особливості ароматів. Це так. Деякі торговельні марки надають клієнтам вибір: один і той же аромат представляють в різних концентраціях, від чого той розкривається по-різному. Сьогодні таким способом користуються все більше виробників, тим самим даючи можливість будь-якому покупцеві оцінити їх композицію.

9 Факт - Від чого залежить ціна на парфумерію?

Не всі знають чому оригінальна парфумерія така дорога. В основному її ціна включає в себе вартість інгредієнтів які входять в композицію, витрати на розробку самого аромату, витрати на виробництво, упаковку і звичайно ж витрати на маркетинг. Як видно, всього 25% від загальної суми витрат становить вартість аромату, чому ж тоді парфумерія така дорога? Все завдяки тому, що багато виробників до загальної суми витрат додають "ціну за бренд". Якщо ж говорити про парфумерних виробниках класу люкс, іноді «накрутка» на собівартість такого аромату становить порядку 150% - 200%.

10 Факт - Яке масло вважають найдорожчим?

Рожеве масло, родом з Болгарії, завжди вважалося найчистішим, а саме тому і найдорожчим. На сьогоднішній день його вартість становить понад 5 000 доларів лише за кілограм. Для одного кілограма такого масла, потрібно переробити близько 5 000кг пелюсток. Урожай даного кольору необхідно збирати вручну і лише протягом 30 днів у році.

Iнші публікації

Увага! Нові кришки для парфумерії
09.04.2024 Увага! Нові кришки для парфумерії Шановні клієнти, зверніть увагу: з метою запобігання будь-яким можливим непорозумінням – ...
Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів
01.03.2024 Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів Аромат — не просто запах, а й спосіб розповісти про себе, донести про свій настрій або навіть ...
Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи
19.02.2024 Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їхні альтернативи У світі парфумерії щосезону є ...

Новинки парфумерії вже тут!