Читати про Групи ароматів на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Групи ароматів

16 октября 2015
Групи ароматів
#Статті
З усіх п'яти почуттів, нюх це найніжніше і найневблаганніше, всього за кілька миттєвостей воно допомагає сформувати перше враження про людину, яке деколи незворотне і саме тому таке важливе. Кожен аромат, як і кожна людина, різноманітний і неповторний. Тому різні люди віддають перевагу іноді абсолютно різним ароматам.

Серед усіх ароматів в парфумерному мистецтві виділяють сім основних груп, які в свою чергу поділяються на різні підгрупи. Вони поєднують у собі ноти від різних груп ароматів, щоразу починаючи грати новими фарбами. Кожній групі властиві свої особливості звучання і основні ноти.

Квіткові

Коли ми говоримо про класифікацію ароматів, то, насамперед, хочеться виділити одне з найбільших сімейств - квіткові. Провідною темою квіткових ароматів є або одна квітка (троянда, конвалія, жасмін, тубероза, фіалка, лілія та інші), або цілий букет квітів. Квіткові духи відрізняються від інших особливою жіночністю та привабливістю. Так як майже у всіх духах присутні квіткові ноти, до групи квіткових ароматів відносять лише ті аромати, в яких аромати квітів грають провідну роль.

Шипрові

Наступна за величиною ароматна група - шипрові. Своєю назвою шипрове сімейство зобов'язане парфуму Коті «Chypre» 1917 року. Шипрові аромати - це незвичайне поєднання рослин середземномор'я: бергамоту, дубового моху, лимона і пачулі, вишукано доповнене різними відтінками, що надає ароматам особливу витонченість, розкіш і вишуканість. Традиційні шипри в основному чоловічі. Вони характеризуються високою сухістю, холодністю і строгістю, а також наявністю в нотах серця деревинності.

Східні

Так само, не менш популярною групою ароматів є східні (амброві). Аромат цієї групи найчастіше - густий, різкуватий, важкий, звабливий, він навіює думки про екзотичний Схід, відомий своєю провокаційною еротичністю і привабливою красою. Східні запахи відмінно підходять для вечірніх урочистих заходів. Під ароматами цієї групи криються глибокі і чуттєві запахи, що поєднують в собі солодкі ванільні, пудрові і яскраві тваринні компоненти: мускус, ціветту і амбру.

Деревині

Деревинні аромати, у свою чергу, терпкі, тому серед них в основному переважають чоловічі запахи. Насичені деревинні ноти в центрі композиції підкреслені деревинним відтінком її основи. Теплий і містичний запах сандалового дерева, більш сухі і терпкі кедр і ветивер, аромати смоли і запашні екзотичні ноти зазвичай перетинаються з терпкими цитрусовими складовими в даній групі ароматів. Такі аромати створюють відчуття строгості, теплоти і бархатистості.

Шкіряні

Шкіряні аромати містять в собі парфумерну ідею, що сильно відрізняється від концепцій, що зазвичай використовуються в парфумерії. Вони з'явилися у 20-х роках ХХ сторіччя, коли жінки пристрастилися до сигарет, і стала актуальною чоловіча тональність. Основний ароматичний акорд складають дуже сухі ноти, що характеризуються запахом шкіри: це легкі деревинні запахи і тютюн, покладені на основу прянощів і амбри. Аромати цієї групи відрізняються особливою оригінальністю, але підходять далеко не всім.

Фужерні

Фужерні - група ароматів, яка походить від її прототипу - аромату «Fougere Рояль» («Королівський папороть») кінця 19 століття. Аромати цієї групи - гіркуваті й свіжі. В їх основі - запах кумарину (синтетично отриманої речовини). Кумарин в фужерних ароматах зазвичай поєднується з нотами лаванди, деревини, герані, бергамоту, дубового моху. Завдяки такому поєднанню фужерні аромати мають пряний трав'яний запах і є типовими для чоловічих ароматів.

Цитрусові

І нарешті, найбагатша група ароматів - цитрусові, основу яких складають ефірні масла, виділені з шкірки цитрусових: бергамоту, лимону, апельсину, грейпфруту, які надають аромату яскравість, енергію і життя, але разом з тим роблять його легким і свіжим. Крім звичних нам нот, до цитрусових відноситься екзотичний фрукт юзу, а також петітгрейн і гіркуватий померанець. Серед ароматів цієї групи зазвичай переважають чоловічі. Нотки цитрусу, зазвичай, займають особливі позиції в таких ароматах і завжди досить яскраво виражені.

Групи ароматів в сучасній парфумерній індустрії поповнюються новими ароматами щодня. Все змінюється, але неперевершені, тонкі, чуттєві аромати будуть підкорювати нашу уяву завжди.

Iнші публікації

Увага! Нові кришки для парфумерії
09.04.2024 Увага! Нові кришки для парфумерії Шановні клієнти, зверніть увагу: з метою запобігання будь-яким можливим непорозумінням – ...
Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів
01.03.2024 Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів Аромат — не просто запах, а й спосіб розповісти про себе, донести про свій настрій або навіть ...
Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи
19.02.2024 Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їхні альтернативи У світі парфумерії щосезону є ...

Новинки парфумерії вже тут!