Читати про Що таке парфюмерна композиція? на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Що таке парфюмерна композиція?

26 июня 2017
Що таке парфюмерна композиція?
#Статті

Що таке парфюмерна композиція?

Парфюмерная композиція - завершена комбінація з натуральних або синтетичних речовин і основ.
Майже всі парфумерні вироби (духи, парфумерна вода, туалетна вода, одеколони) містять у своєму складі віддушку (парфумерну композицію), чистий спирт і дистильовану воду.

Звiдки виникла назва композиції? Парфумер, аналогічно музиканту, створює свою "симфонію" аромату, враховуючи паралельне і послідовне звучання та розкриття кожної ноти аромату, їх поєднання.

Композиція - основна складова будь-якої ароматичної продукції, яка формує його запах, поєднуваність і стійкість. Являє собою концентрат, який розроблений за традиційним принципом «нотної піраміди» (верхні, ноти серця, шлейф), або по «лінійній конструкції», яка часто застосовується в сучасному парфюмерному мистецтві.
Піраміда обумовлює послідовне розкриття нот на теплому тілі. Летучі верхні свіжі яскраві ноти поступово переходять в ноти серця. Зокрема, ноти сердця є центром симфонії, основною мелодією, яка не сплутаєш ні з одним іншим ароматом. Потім сердечні мотиви гаснуть, на зміну їм приходять теплі, чуттєві шлейфові ноти. В лінійних парфумах звучання аромата розкривається подібно розспівці хору, легкий початок майже не вловимий, але потім приходять сильні яскраві гучні ноти з характером.

Віддушка не містить спирту! Це концентрат, з якого виготовляють парфумерні вироби.

Парфумерну композицію не можна придбати в звичайному парфумерному магазині, супермаркеті або на ринку. Вона продається тільки у вузьконаправлених постачальників. Купити парфюмерную композицію Ви можете на сайті parfumer.ua.

Існує кілька видів парфюмерних засобів у виходячи з процентного співвідношення віддушки.
Рекомендується застосовувати наступну концентрацію продукції:
1. Парфуми (parfume) - 20-30%
2. Парфумерная вода (eau de parfum) - 15-20%
3. Туалетна вода (eau de toilette) - 5-15%
4. Одеколон (eau de cologne) - 2-4%

Щоб виготовити парфумерний засіб, вам потрібно:
- віддушка;
- розчинник;
- дистильована вода;
- мірний стакан;
- флакон.

Зазвичай в ролі розчинника використовують спирт або масло. Парфумерну композицію змішують з розчинником, потім додають воду, і все змішують. Тепер Вашим парфумам потрібно настоятися. Дозрівання аромата на масляній основі проходить швидше, від декількох днів до декількох тижнів. Дозрівання на спирту проходить мінімум місяць.

Iнші публікації

Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів
01.03.2024 Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів Аромат — не просто запах, а й спосіб розповісти про себе, донести про свій настрій або навіть ...
Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи
19.02.2024 Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їхні альтернативи У світі парфумерії щосезону є ...
Походження компонентів: де народжуються аромати
17.01.2024 Походження компонентів: де народжуються аромати Одним із важливих аспектів, що впливають на унікальність та якість наливної парфумерії, є місце ...

НОВІ АРОМАТИ ESSE!