Читати про Чим видрізняються духи від туалетної та парфумованої води? на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Чим видрізняються духи від туалетної та парфумованої води?

06 октября 2016
Чим видрізняються духи від туалетної та парфумованої води?
#Статті

Чим видрізняються духи від туалетної та парфумованої води?

Майже всі ми хоч раз, але замислювалися над тим, чим насправді відрізняються парфуми, туалетна вода і одеколон! Сьогодні полиці магазинів просто завалені всілякими продуктами парфумерії, але ніхто з виробників не пояснює покупцеві, чим обумовлені його ціна та вид. Насправді це дуже важливо, адже їхня відмінність однозначно не тільки в ціні і якості інгредієнтів, але й найважливіше - в концентрації, зміст в них запашної речовини (композиції).

Будь-який з цих видів парфумерії складається з трьох компонентів: парфумерна композиція, парфумерний спирт і вода. Різні види виходять за допомогою зміни співвідношення цих інгредієнтів в кінцевому продукті. Іноді в парфумерії можна зустріти додаткові речовини, такі як антиоксиданти і барвники, але вони ніяк не впливають на аромат парфумів.


Духи - Parfum (франц.) Або Perfume (англ.)

Є найдорожчим, самим концентрованим і відповідно найстійкішим видом парфумерії. Духи рекомендується використовувати ввечері і в холодні пори року. Вони унікальні завдяки своїм вираженим шельфовим нотам. Зміст парфумерного концентрату в парфумах становить близько 23%.


"Парфумована вода" або "Туалетні парфуми" - Eau De Parfum (скорочено EDP)

За концентрацєю аромату парфумована вода містить 11-20% самого аромату. Не дарма її називають денними духами. Вона порядком легше, ніж духи, але має хорошу стійкість для того, щоб відчувати аромат весь день. У парфуміваній воді на відміну від духів сильніше виражені серцеві ноти аромату, а значить шлейфові більш спокійні. Середня стійкість такого виду парфумерії 4-6 годин і як би ви не старалися надушитися з ранку сильніше, щоб аромат протримався довше, це не допоможе зберегти його на весь день, це лише зробить аромат занадто різким в перші години.


Туалетна вода - Eau De Toilette (Скорочено EDT)

Один з легких видів парфумерії, в якому найсильніше виражені верхні і середні ноти, а ось шлейфові відчуваються дуже слабо, майже нечутно. Концентрація аромату становить від 7 до 10%. Туалетна вода підходить для любителів часто оновлювати свій аромат протягом дня. Сьогодні туалетна вода це найпоширеніший вид серед парфумерії.


Одеколон - Eau De Cologne (Скорочено EDC)

Самий ненав'язливий вигляд парфумерії. Зміст парфумерної композиції в ньому становить всього лише від 3 до 6%. Прийнято, що одеколон більшою мірою зумовлений для використання чоловіками. Явної відмінності від туалетної води у нього немає, головна особливість в маленькому місті ароматного концентрату.

Для всіх цих видів парфумерії найчастіше використовують скляні флакони, так як вони більш надійні в питанні зберігання парфумерії. Скло один з найбільш нейтральних матеріалів, яке не вступає в реакцію з компонентами парфумерії, а значить, не змінює звучання аромату.
Також, багато хто воліє купувати парфумерію на розлив, при цьому використовуючи різні атомайзери і дрібні флакончики, які можна легко носити з собою кожен день.

Iнші публікації

Увага! Нові кришки для парфумерії
09.04.2024 Увага! Нові кришки для парфумерії Шановні клієнти, зверніть увагу: з метою запобігання будь-яким можливим непорозумінням – ...
Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів
01.03.2024 Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів Аромат — не просто запах, а й спосіб розповісти про себе, донести про свій настрій або навіть ...
Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи
19.02.2024 Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їхні альтернативи У світі парфумерії щосезону є ...

Новинки парфумерії вже тут!