Читати про Як аромати впливають на емоції? на сайті perfumer.ua
Мінімальне замовлення - 2500 грн

Як аромати впливають на емоції?

21 декабря 2017
Як аромати впливають на емоції?
#Статті

Як аромати впливають на емоції?

Запахи безпосередньо впливають на наш настрій. Одні викликають приємні емоції, інші не дуже. Але як цей вплив виміряти з наукової точки зору?

Компанія International Flavors & Fragrances Inc. (IFF) розробила спеціальний метод, завдяки якому можна виміряти психологічні реакції впливу запаху на емоції. Метод називається Mood MappingTM (Карта настрою).

Завдяки такому методу можна виміряти які асоціації викликає конкретний запах. Карта являє собою 8 категорій настрою. Респонденти нюхають аромат, а потім їм пропонується вибрати одну з восьми категорій, яка найбільш точно описує зразок.

Дослідження проводилося з метою з'ясування попиту на парфумовану продукцію. З'ясувалося, що 4 категорії характеризують запах як позитивний. Аромат може викликати задоволення, розслаблення, стимул, що підкреслює розмитість поняття «приємний аромат».

Одним із завдань даного експерименту було з'ясування чи може запах знижувати стрес. Стрес є світовою проблемою, фактором, який значно знижує рівень життя, може викликати ряд захворювань.

При проведенні експерименту враховувалися і фізичні реакції організму: серцебиття, артеріальний тиск, шкірні прояви, м'язові скорочення. За отриманими даними можна сказати, що приємні аромати значно знижують рівень стресу. Таким чином, парфум є потужною зброєю в боротьбі зі стресом.

Iнші публікації

Увага! Нові кришки для парфумерії
09.04.2024 Увага! Нові кришки для парфумерії Шановні клієнти, зверніть увагу: з метою запобігання будь-яким можливим непорозумінням – ...
Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів
01.03.2024 Як підібрати парфуми: правила пошуку на думку експертів Аромат — не просто запах, а й спосіб розповісти про себе, донести про свій настрій або навіть ...
Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи
19.02.2024 Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їх альтернативи Аромати бестселлери: найбажаніші парфуми і їхні альтернативи У світі парфумерії щосезону є ...

Новинки парфумерії вже тут!